Author Topic: Mapping  (Read 3684 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

**
Mapping
« on: August 31, 2014, 10:49:33 AM »
Znam da je glupo pitanje ovdje ali imam program tj skinuo sam preko interneta za mape raditi  sve super radi osim kada idem kliknuti na compile bsp tada mi se pojavi error sm_tool.exe nemoze pronaci navedeni put pokusavao sam popraviti ali neznam nikak.nitko nezna ni na internetu sve sam pogledao nitko nezna pa ako je netko to radio ili imao problem pa ga rjesio neka mi pomogne ps.skido sam sve verzije niti jedna ne radi u compiel bsp

*
Re: Mapping
« Reply #1 on: August 31, 2014, 08:56:04 PM »
Ako imas original dvd ili iso od cod4, pronadkji unutra mapu Setup/Data, i sve iz te mape data si kopiraj negdje, recimo c://program files/mapping ,  kada to napravis onda Mod Tools raspraikaj u tu mapu isto (znaci pomjesaj datoteke od igre i od mod toolsa sve zajedno).

Trebalo bi ti tad raditi, problem je sto modding/mapping alati iz Mod Tools-a  ne rade dobro ako imas nilo koji Patch instaliran u igru, mora biti v1.0 igra i sve clean, bez iceg.

Imas ovdje tutorijal (tocnije 6-7 komada od ModsOnline.com pa pogledaj - http://youtu.be/KUmVmAe--bk

(biti ce tema na http://eqgamers.com uskoro o tome jer cemo raditi mapu jednu uskoro, pa se prikljuci ako te zanima ili trebas pomoc)

**
« Reply #2 on: August 31, 2014, 09:28:56 PM »
Ma sve sam dobro napravio raspakiro u cod4 mapu  ali kada naprimjer napravim mapu i spawnove kada sejvam to i idem na compile bsp u cmd mi izbaci error sp_tool.exe nemoze pronaci navedeni put batch fajl ako oces pm me na Xf p pogledaj preko teamviewera

*
« Reply #3 on: August 31, 2014, 09:32:48 PM »
Zato sto si raspakiro modtools u mapu od igre. Napravi tocno kako sam ti reko i radit ce. Ne smijes raspakirat modtools u mapu sa igrom koju igras, odnosno u igru di imas bilo kakav patch instalina. Mora biti cista igra bez iceg.

**
« Reply #4 on: September 04, 2014, 04:32:14 PM »
ovako mi dođe error na 3.Build fast file

*
« Reply #5 on: September 07, 2014, 05:55:27 PM »
Ignoriraj to samo, to nije potrebno za custom mape.

**
« Reply #6 on: September 09, 2014, 04:09:47 PM »
Zasto mi se onda nezeli pokrenuti mapa

*
« Reply #7 on: September 10, 2014, 08:13:40 PM »
Puno je razloga. Ako si pratio onaj gore tutorijal koji sam ti postavio onda radi sto posto. Ako si stavljao spawnove to znas da moras imati samo jednu vrstu spawna, tj mp ili sp. Ukoliko si postavio sp spawn i jos k tome dodao i mp tada ti mapa nece raditi. Moras imati mp spawnove za dm i tdm po defaultu za oba tima, axis i allies. Uz to meni nijedna mapa nije radila dok nistam postavio global intermission na mapu, to je da kada mapa zavrsi di ce stajati ona "kamera" u pozadini dok se ne rotira na drugu. Te dvije stvari moras oavezno imati, znaci mp spawn z adm i tdm z aoba tima te global intermission. Oboje postavljas desni klik na 2d prikaz i odaberes iz ponudenog izbornika te opcije.

Takoder ako si radio recimo neku sobu kao mapu i stavio joj svijetlo, moras obavezno paziti da si dobro "zatvorio" sve kuteve, jer u protivnom ce ti mapu napraviti na "silu" posto se svijetlo mora reflektirati od nesto, a ukoliko imas rupu negdje svijetlo ce ici u nedogled, doslovno u nedogled, u najboljem slucaju ce ti samo zavrsiti mapu pod "silom", a u najgorem ce ti mapu raditi beskonacno dugo.

Pogledaj si prvo one tutorijale koje imas gore jos uz onaj koji sam ti postavio i samo prati njegove upute i radit ce sto posto. Ukoliko ne radi znaci da nisi pratio upute njegove ili si nesto krivo napravio.

**
« Reply #8 on: September 13, 2014, 10:47:55 AM »
Ma pratio sam sve po njemu kutove sam dobro zatvori...spawnove sam dobro namjestio sve.trixi mi je pomogao isto kako i sebi radi jos par njih ako hoces mozes i ti pogledati