Author Topic: Bukkit  (Read 3017 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*
Bukkit
« on: June 26, 2011, 06:18:13 PM »
Pozdrav, htio bih instalirati modove/pluginove na svoj Minecraft host koji je na ovom serveru, ali ne mogu pristupiti shell-u servera?

Vidim da postoji mogućnost dokupa Console Shell outputa, no ne vidim nigdje parametre za pristup shellu.

Java plugin koji bih htio instalirati/maintainati je ovdje, http://wiki.bukkit.org/Setting_up_a_server i zahtjeva izvršavanje .sh skripte na serveru.

Volio bih imati sh pristup, zanima me koje su postavke. Pokušao sam port 22 iz Putty-ja ali se ne spaja. Možda nije ni omogućeno :)

Hvala!

Re: Bukkit
« Reply #1 on: June 26, 2011, 06:35:43 PM »
Da bi to instalirao kontaktiraj podršku, mislim da će ti instalirati. A ssh pristup koliko ja znam neće dati, a Ono što si vidio shell console output je samo to da dobivaš sve logove što se događa što uobičajno nevidiš u običnim logovima.

I was born intelligent, education ruined me.

*
« Reply #2 on: June 26, 2011, 11:02:53 PM »
Da to mi je jasno... kontaktirao sam ih; no problem je što je Minecraft igra u full razvoju i svaki tjedan se nešto promijeni! Npr. Bukkit se stalno unapređuje i mijenja tako da bi najbolje bilo korisnicima dati limitirani pristup shellu...

« Reply #3 on: June 26, 2011, 11:23:42 PM »
i da ti daju ssh, nije to tako jednostavno, neznam oće li ti prvi put biti to sa sshom, ali ja znam kada sam prvi put imao ssh, sprčkao sam sve ćak i s tutorialima. Bilo bi lijepo da daju, ako daju svakom korisniku, sve veća mogučnost poćinje da će ih stalno napadati, jedino da daju preko ssh key što je sigurnije. Ista mogučnost počinje da preko ssha možeš raditi sve, ćak instalirati i druge aplikacije/server, potom što dobivaš server s ramima koliko si uzeo i onda drugi korisnici iskoriste to pa povećaju broj slotova i iskorištavaju resurse i počinje biti lag svima ;). Mislim da sam sve rekao što se tiće oko toga, Kada dođe update kontaktiraj podršku. Mislim da će i sami oni napraviti u gamepanel da možeš napraviti update moda i tih stvari, kao što su s drugim počeli.
« Last Edit: June 26, 2011, 11:27:24 PM by matacro »

I was born intelligent, education ruined me.

*
« Reply #4 on: June 27, 2011, 09:26:40 AM »
Matacro, da, razumijem problematiku, no bez thi nekih plug-inova nema se dovoljna kontrola nad serverom, (što neznači da Mojang neće u budućnosti dati više kontrole već u svom Server Clientu), npr. spriječiti tzv "Grief"-anje itd. Minecraft je stvarno specifičan... Mislim da bi to tražilo dosta angažmana od Hrvatskog hostinga, a pitanje je koliko im se to isplati (tj koliki je zahtjev našeg tržišta za Minecraft serverima). Vidim da ljudi igraju, imaju servere, ali pitanje je koliki je obim...