Author Topic: Hakan Server CSS - HL2  (Read 25717 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

**
Re: Hakan Server CSS - HL2
« Reply #50 on: February 11, 2011, 12:08:27 AM »
Pa nisu samo pokusali vec su i dosta uspjesni.

Evo ja sam mislio da niko nece uspjeti hakovati nikita server ali eto i to se desilo.

Nego ja bih molio dennisa ako nije problem da mi odgovori na ovo pitanje sto sam postavio juce.

Hvala jos jednom.

Pozz svima ;)

Nikita server nikad nije bio hakran a na sceni je vec skoro godinu dana jer su nja njemu bile zaštite o kojima sam ranije pisao. Unatrag dva tjedna pojavio se nekakav haker koji je ne znam na koji nacin je jednostavno gasio server. Nije mogao niti pingati, niti mijenjati skripte niti RCON niti admine vec samo gasiti, drugo nista nije mogao. Obzirom da imam malo vremena odlucio sam ugasiti server do neke bolje prilike. Decki iz Hrvatskog Hostinga se trude i uvjeren sam da ce rjesiti problem, kao sto su rješavali uvijek probleme i do sada a ja ako budem znao pomoci cu vam koliko mogu.
Dakle postavite zaštite o kojima sam pisao i ne mogu vam hakirati RCON, skripte za admine, ne mogu vas pingati, mijenjati modove. Ali za ovo šta se meni dešavalo za sada ne znam. Probat cu naci rješenje pa cu tu napisati.

Lijepo Vas sve pozdravljam do nekog novog Nikita servera ;))
« Last Edit: February 11, 2011, 12:10:18 AM by denniszg »

**
« Reply #51 on: February 11, 2011, 01:23:31 PM »
Pojasni malo o tom Logu..jer nezna svako kako se to koristi i šta treba sve za njega.

Hvala.

Kucas

rcon log on - da pocnes log fajl

rcon log off - da zatvoris log fajl

Ti log fajlovi ti se nalaze u cstrike/logs na serveru pristupis im naravno preko ftp-a.

Kad ti tako dojdje neko kao sto si rekao da se i dopisuje sa vama nema sanse da sakrije ip, ostace u log fajlu svaka rcon komanda sa neke ip adrese. Kao npr:

L 02/11/2011 - 13:10:55: rcon from "46.30.96.111:24361": command "changelevel de_dust2"

Ovu ip adresu sam bezveze napisao.

Ako ti nekako pristupa i ftp-u onda vjerovatno i brise log poslije svega toga, onda pokusas da ukljucis HLSW i kad se on dopisuje sa vama ili radi na serveru sta vec radi pratis na hlsw-u odakle stizu komande.

**
« Reply #52 on: February 11, 2011, 01:27:26 PM »
Pozz svima ;)

Nikita server nikad nije bio hakran a na sceni je vec skoro godinu dana jer su nja njemu bile zaštite o kojima sam ranije pisao. Unatrag dva tjedna pojavio se nekakav haker koji je ne znam na koji nacin je jednostavno gasio server. Nije mogao niti pingati, niti mijenjati skripte niti RCON niti admine vec samo gasiti, drugo nista nije mogao. Obzirom da imam malo vremena odlucio sam ugasiti server do neke bolje prilike. Decki iz Hrvatskog Hostinga se trude i uvjeren sam da ce rjesiti problem, kao sto su rješavali uvijek probleme i do sada a ja ako budem znao pomoci cu vam koliko mogu.
Dakle postavite zaštite o kojima sam pisao i ne mogu vam hakirati RCON, skripte za admine, ne mogu vas pingati, mijenjati modove. Ali za ovo šta se meni dešavalo za sada ne znam. Probat cu naci rješenje pa cu tu napisati.

Neznam postoji li gori hack od toga da ti neko stalno gasi server  :(.

To je po meni nesto najgore sto ti se moze desavati gore i od hakanog rcon-a i od pingovanja servera itd.

Samo jedno pitanje, kakve sada zastite koristite na serveru vidim da vise nemate ServSecurity ni rcon_lock na serveru?

Hvala.
« Last Edit: February 11, 2011, 01:35:59 PM by retstar »

**
« Reply #53 on: February 11, 2011, 06:27:41 PM »
Pozz svima ;)

Neznam postoji li gori hack od toga da ti neko stalno gasi server  :(.

To je po meni nesto najgore sto ti se moze desavati gore i od hakanog rcon-a i od pingovanja servera itd.

Samo jedno pitanje, kakve sada zastite koristite na serveru vidim da vise nemate ServSecurity ni rcon_lock na serveru?

Hvala.

Ponovo ime sve zastite koje su bile i o kojima je pisano i rcon lock i servsecurity i exploit i daf3

**
« Reply #54 on: February 11, 2011, 07:26:50 PM »
Ponovo ime sve zastite koje su bile i o kojima je pisano i rcon lock i servsecurity i exploit i daf3

A ok jutros kad sam gledao nije bio ServSecurity na serveru. Hvala!
« Last Edit: February 11, 2011, 07:31:25 PM by retstar »

« Reply #55 on: April 04, 2011, 10:03:00 PM »
Evo još jedan odličan anti-cheat za eventscript koji štiti od rušenja server preko ove naredbe. "hacker has joined the game" i server padne.

http://addons.eventscripts.com/addons/view/mizx_exploits

skinete plugin ubacite u addons/eventscript

i u autoexec.cfg ubacite ovu liniju:  es_load mizx_exploits

**
« Reply #56 on: May 10, 2011, 06:26:30 PM »
danas mi je bio hakiran server oko 17h OutLawz public pa pogledajte ip od toga hakera makar sam sve rijesio restartom servera nezelim da se ponovi,i hakirao ga je neki killer
pozdrav