Author Topic: mam problem  (Read 3029 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*
mam problem
« on: March 31, 2015, 01:21:58 PM »
Ja imam problem sa tempban, kad imam punkbuster na "1" radi al kad ga gasim ne radi izpise kao text player je bio banovan .. al ga ne izbaci provjerio sam logove i nista ne pise sto je tako.Log filovi so izpravni tako da mi nije jasno ako imate kakvu ideju sta bi jos bilo pogresno molim na odgovoru.  HVala! :-\
« Last Edit: March 31, 2015, 01:24:53 PM by elite_ghost »

Re: mam problem
« Reply #1 on: April 01, 2015, 12:00:25 AM »
Pa nemozes kikati igrace sa servera ako ti nije upaljen pb haha xD

Punkbuster ima zadatak izbacivati igrace tj. sluzi za komunikaciju izmedu igraca i servera. ako ugasis pb onda ti server nemoze poslati naredbu tvom punkbusteru da te izbaci iz igre..

*
reply
« Reply #2 on: April 01, 2015, 01:06:02 AM »
pa moze kick i ban samo, tempban ne ide .. al ok thx

*
Re: MaM problem
« Reply #3 on: April 01, 2015, 02:34:13 PM »
Karkop neznam odkud ti sad ova ideja da nemres bez Pb-ja zato sto jesam i member c4s i danas sam malo popito kod administratora i prica je da nemaju upaljen PB i sve radi tako sto mora, dobio sam i ja sad novi updejtan MaM i nemam nikojih problema sa komandama .. dobro bi bilo ako bi ovaj hosting updejto par stvari npr. MaM
Jesi i ti jedan pro svaka cast.. :/

*
« Reply #4 on: April 01, 2015, 04:57:11 PM »
/serverinfo
/status
/tell [player ID]
/clientkick [player ID]
/kick [player name]
/onlykick [player name]
/banClient [player ID]
/banUser [player name]
/tempBanClient [player ID]
/tempBanUser [player name]
/unbanUser [player name]
/dumpuser [player name]

I jos ih ima, ovo su komande koje postoje u samoj igri. Ako je igrac banan preko pb_sv_ban  komande nakon gasenja pb-a on se moze vratiti natrag jer pb_sv_ban nema nikakve veze sa banclient komandom.

tempbanuser i tempbanclient koriste ono vrijeme koje je stavljeno u pbsv.cfg ili u server.cfg kicklen nesto (nezz napamet komandu)

Trece, mam mora imati pb upaljen jer default komande rade preko pb-a. Uostalo zasto bi uopce gasio pb? Iako je njegova funkcionalnost smanjena na razinu neupotrebljivosti on i dalje moze provjevarat cvar-ove kod igraca i slicne stvari.

EDIT: Bez onakvih izjava ko ova zadnja recenica molit cu, decko se potrudio pomoc, znao ili ne znao odgovor na pitanje, htio je pomoc.

*
« Reply #5 on: April 01, 2015, 05:05:21 PM »
Izvinjavam se i ja al napiso je ovako ko da zna on sto i kako ide i jos se malo posmije .. al ok hvala ti na objasnitvi, drugi put nek i drugi malo paze sta pise ako nisu sigurni sta piseju :)

*
« Reply #6 on: April 01, 2015, 05:10:56 PM »
Vecina igraca i opcenito server admina ne znaju uopce da postoji sustav kikanja i bananja u samoj igri.

Uz taj standardni sustav iceops je napravio novi sustav u samoj igri za kojeg nije potreban ni mam ni b3, a ni ovaj standardni sustav kikanja. Taj iceopsov sustav kikanja, bananja i slicnih stvari ima stvarno puno opcija u sebi (oko 100). Mislim da se isplati koristiti taj sustav umjesto mam-a jer je puno bolji i direktno je u samom serveru, dok mam koristi rcon za komunikaciju, a pakete iz tekomnikacije je lako sniffat i izvuc rcon iz tog.