Author Topic: Big brother bot i pb update  (Read 6576 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*
Big brother bot i pb update
« on: January 12, 2015, 03:35:36 PM »
Pozzz, kao što naslov govori imam problema u slijedećim stvarima.

1.B3 sam uspješno instalirao na server i sve radi ali mi ne rade postavke koje sam promijenio u z custom ruleset
2. Muči me update pb, njega sam pokrenuo preko game panela, i preko console u igri ali opet mi javlja da server radi na staroj verziji pb

Re: Big brother bot i pb update
« Reply #1 on: January 12, 2015, 10:58:45 PM »
1.B3 nema veze sa z_custom_rulesetom... mozda nisi dobro mod postavio ili u server.cfg nisi stavio liniju set promod_mode custom_public pa ti ne ucitava uopce z_custom_ruleset..

2.Za PB me dodaj na xf:karkop100 pa cu ti poslati updatean pb koji samo zamijenis sa onim kojeg imas na serveru..

« Reply #2 on: January 12, 2015, 11:01:18 PM »
Tj. B3 ima veze sa z_custom_rulesetom ali to u ovom slucaju nije bitno..

*
« Reply #3 on: January 22, 2015, 03:07:02 PM »
1.  Krivo si postavio custom ruleset.

2. Pod addons imas PB Update koji instaliras i tek onda pokrenes PB Update u panelu.

« Reply #4 on: January 22, 2015, 09:10:18 PM »
Ne radi taj update..

Btw sta sam ja napisao?

*
« Reply #5 on: January 23, 2015, 02:18:56 AM »
Radi pb update uredno samo je iz Addonsa prvo potrebno instalirati fajlove za PB i tek onda pokrenuti Update sa lijeve strane.

Ako postavljas log postavke u custom ruleset dovoljno je da stavis space (razmak) viska i nece b3 raditi, sve log postavke koje se naknadno dodaju MORAJU ic u server.cfg upravo zbog ovih gresaka. Sto se tice B3 jednostavno se postavi b3.log ovdje i reci cemo mu gresku.
« Last Edit: January 23, 2015, 02:22:33 AM by gogi21 »

**
« Reply #6 on: February 12, 2015, 09:02:39 PM »
Sta je toliko B3 Bot bolji od MAM....koje to bolje opcije ima b3 u odnosu na mam i da li uopste ima?Koje novine su ubacene u tom b3 bot-u,sto moze da me privuce da umesto MAM ubacim B3 bot na server.Hvala unapred

*
« Reply #7 on: February 12, 2015, 11:56:57 PM »
B3 bot se ne moze hakirat. Odnosno ekipa sa guid spooferom ti ne mogu dobiti admina na B3, a ni sa trace-anjem paketa ne mogu dobiti rcon lozinku nikako, to je jedna od najboljih prednosti u odnosu na mam. Tu nemas novine, news mozes s bilo koje web stranice dok god ista ima rss.

B3 je bolji u odnosu na MAM u svakom pogledu, radi stabilnije i detaljnije ti ispise gresku u log te ti tocno navede gdje se greska nalazi.

**
« Reply #8 on: February 13, 2015, 06:59:45 PM »
A jel se B3 Bot na server pali isto kao i MAM....Stavim na 1 i idem restart servera?Ili ima drugaciji sistem paljenja na server....

*
« Reply #9 on: February 13, 2015, 07:13:20 PM »
Ne. Moras podesiti njegov cfg odnosno b3.xml. Imas tutorijal ovdje: http://forum.hrvatski-hosting.com/index.php?topic=2888.0

**
« Reply #10 on: February 15, 2015, 12:01:51 AM »
Sve uradim kako je na snimku ali kad udjem na server ono pise server received signal:Hangup terminating server...

**
« Reply #11 on: February 15, 2015, 12:42:25 AM »
E sad vise neizbacuje terminating,vec sve radi dobro,ali kao da uopste nije upaljen b3 bot....neradi nijedna funkcija na serveru....kao da nema ni jedan mod na srv....i kako se uopste dodaju admini na b3 bot-u

**
« Reply #12 on: February 15, 2015, 12:51:37 AM »
I nije mi jasno u onom snimku,sto je mozda greska od strane mene,pitame da otkucam nesto /mods/pa moj mod/  sto sam ja naravno kucao ModWarfare ili sam se zeznuo pa zbog toga nece da se ukljuci b3 bot,jer uradjeno je po onim instrukcijama sto je na snimku.....i sve sam uploudovao an srv i dva puta pokusavao preko snimka i uvek isto....

*
« Reply #13 on: February 15, 2015, 03:15:58 AM »
Ako si radio po tutorijalu onda ti mora raditi. Prvog admina daje tako da upises !iamgod   to ce dat glavnog superadmina i sa njim dajes admine drugima. Kada jednom iskoristis tu komandu !iamgod vise ne radi ta komanda.

Zalijepi log od igre i od b3 ovdje.

**
« Reply #14 on: February 15, 2015, 02:02:35 PM »
Za admina sam shvatio,ali nikako da nadjem gde se nalazi taj log od B3 u game panelu....Mozes li mi reci gde se to otprilike nalazi pa da ti kopiram,jer ga nigde nisam naso?

*
« Reply #15 on: February 15, 2015, 02:06:09 PM »
b3_rcon folder (umjesto rcon je tvoj rcon) u njemu ima jos jedna folder logs i imas b3.log, samo b3.log kopiras. Ako ga nije napravilo znaci da nisi mysql bazu ili dobro povezao (znaci neispravni podatci username i pass) ili nisi importo b3.sql u mysql bazu.

**
« Reply #16 on: February 15, 2015, 02:12:13 PM »
b3_rcon folder nema nigde....ja to nemogu da nadjem,ili ga jednostavno nema ili ga ja nisam naso,ali iso sam na serach i ni on ne nalazi nista....sto znaci sta sad?Da cu morati po drugi put da namestam sve ponovo....

**
« Reply #17 on: February 15, 2015, 02:17:56 PM »
Mozes li mi reci kako da izbrisem kompletno b3 fajhlove,pa da krenem ispocetka ponovo?

*
« Reply #18 on: February 15, 2015, 05:28:48 PM »
Napisao sam b3_rcon, umjesto rijeci rcon je tvoj pravi rcon. Folder se nalazi u pocetnom folderu kada stisnes web ftp. Ako si radio ista od ovoga gore na tutorijalu onda taj folder mora postojat. Ako folder ne postoji nisi mogo nista od ovoga iz tutorijala raditi.