Author Topic: connect MAM komanda  (Read 3492 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*
connect MAM komanda
« on: March 25, 2014, 07:54:40 PM »
Trebam tutorial ili objašnjenje kako napraviti na serveru da kad upišem npr. !tdm na jednom serveru, connecta mi se na drugi.

*
Re: connect MAM komanda
« Reply #1 on: March 26, 2014, 04:02:51 PM »
Treblo bi biti nesto slicno ovome, nisam siguran za funkcije koje ubaciti, ali ja koristim  ovo kada radim mod.ff pa stavim u meni za auto connect klikom na gumbic.

1. pod customcommands u novoj liniji stavis nesto ovakvo (mislim da ovo nece proc, al mozes probat):
tdm = "disconnect; connect ip:port"

2. na istu foru napravis ovo:
tdm = "exec disconnect; connect ip:port"

3. ili ovo:
tdm = "exec disconnect; exec connect ip:port"

(umjesto :ip:port naravno stavi svoj ip i port od servera na koji hoces da se netko spoji)

I naravno moras pod grupe dodat tu istu komandu da bi ju netko mogao izvrsiti (iznimka master koji moze sve funkcije bez dodavanja).

Probaj to, ako nece probat cemo nac, vjerujem da je netko negdje objasnio funkciju za redirect igraca.

*
« Reply #2 on: March 26, 2014, 09:49:19 PM »
To samo u MAM-u editam, a nista u modu? Znaci custom command u MAM stavim i povežem sa grupama?

*
« Reply #3 on: March 27, 2014, 05:41:48 PM »
EDIT: obriso sam stari tekst (neznam da li si ga procito ili ne, al nema veze ionako one komande nece raditi) al evo ti mala modificirana funckija koja bi trebala raditi  :D

Editas config.cfg , nadjes dio [customcommands] i dodas ovo iza zadnje komande, ako hoces da igraci mogu koristititu komandu moras dodat tdm u grupe pod grupu koju hoces da ima pristup koristenju ove komande, s tim da ako hoces da igraci imaju to i admini, tada moras u sve grupe dodat to (iznimka prva od mastera, tamo ne treba).

Code: [Select]
tdm = "say ^1<PLAYER:NAME> ^5se prebacuje na TDM server; set admin redirect:<PLAYER:PID>:ip:port"
(umjesto ip:port stavi ip i port servera na koji hoces da se netko redirecta, ako neces poruku ovu smao obrisi sve od say do znaka ; )
« Last Edit: March 27, 2014, 06:09:32 PM by gogi21 »

*
« Reply #4 on: March 27, 2014, 07:25:59 PM »
Kuzim se dosta u MAM, ali ovo nikako da nađem. xD Hvala puno. Mozes li mi mozda jos samo reci gdje si to nasao? :)
P.S. Pročitao sam ono gore no nisam stigao isprobati. xD

*
« Reply #5 on: March 27, 2014, 07:56:29 PM »
"Male tajne velikih majstora."  :P

*
« Reply #6 on: March 27, 2014, 08:13:35 PM »
ahahaha u redu. Poštujem to ;) Ako želiš, mozes me dodati na Xfire: aga1san :)

*
« Reply #7 on: March 29, 2014, 12:38:54 AM »
Javljam ti se da ti kažem da nažalost ova komanda ne radi. Napravio sam sve kako treba i čak sam iskušao neke druge načine no komanda ne funkcionira. Jednostavno pise da je komanda izvršena no ja nisam prebačen na drugi server.

*
« Reply #8 on: March 30, 2014, 03:39:08 PM »
Ocito jos nesto fali, ova uzasno zbugano editana verzija od hr hostinga nije kompletna ocito. Probat cu nac jos par primjera kako ispravno executat disconnect; connect ip:port preko komande.

EDIT

Ovo je funkcija koju koristim u meniu u mod.ff za konektanje direktno na server:

Code: [Select]
CHOICE_BUTTON_VIS( 1, "@Ime servera", exec "connect ip:port";, when( !localvarbool( ui_hideBack ) ) )
Znaci da bi trebalo "exec disconnect; connect ip:port" izvrsiti sa nekom dodatnom komandom ispred.
Nesto tipa "!tdm" pokrece ovako nesto "console exec disconnect..."

Siguran sam da ono gore mora raditi (ova zbugana od hh nema pola stvari koje su inace u njemu, tako da mozda i zato ne radi).

EDIT 2:

btw probaj bez player:pid , jer imam osjecaj da to trazi da se stavi id igraca
« Last Edit: March 30, 2014, 03:55:32 PM by gogi21 »