Author Topic: Minecraft server nadogradnja  (Read 2908 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*
Minecraft server nadogradnja
« on: March 05, 2013, 06:23:49 PM »
Da li je ikako moguće nadograditi CPU na mojem serveru, zato jer mi server sa 80igraca online pocne jako laggat, kupio sam 10Gb rama. Molim vas netko pomoc, samo mi nemojte govorit da je stvar do pluginova, jer su mi ti pluginovi potrebni

**
Re: Minecraft server nadogradnja
« Reply #1 on: March 09, 2013, 11:38:38 AM »
Minecraft serveri te ne gutaju puno cpu-a, večina ide na ram, možda je problem s serverom odnosno data linkom dedicateda (glavnog servera). Kontaktiraj support oni će ti više reći.

« Reply #2 on: March 09, 2013, 11:41:26 AM »
Nije istina, minecraft guta CPU-a na veliko, stavi coreprotect/hawkeye i dynmap pa pogle koliko guta, rama zauzima ono minimalac.

I was born intelligent, education ruined me.

**
« Reply #3 on: March 09, 2013, 11:52:20 AM »
Evo ti screenshoot mog panela (RAM 4GB):

« Reply #4 on: March 09, 2013, 12:34:04 PM »
I da, ajde mi reci šta je 50% od 4gb rama (ništa), a šta je 20% od serveskog CPU-a, ovo ti nije jedna jezgra 20%, nego 20% svih jezgri na serveru.
Svaki server 4gb rama-8 servera.
Svaki server 20% CPU-5 servera.
Još ako imaš više igrača, pluginova (dynamp,hawkeye/coreprotect), CPU bi ti bio na nekih 50-60%

**
« Reply #5 on: March 09, 2013, 12:42:26 PM »
Pozdrav, ovo nije CPU glavnog servera, već cpu samo CPU dodijeljen ovom serveru 3-4% od glavnoga. Na serveru je trenutno 30-ak pluginova, među kojima je i coreprotect. So...

« Reply #6 on: March 09, 2013, 12:56:07 PM »
http://i.imgur.com/lS5qq.png
Sveukupnog CPU-a, znam o čemu pričam.
Ovdje je bez dynmapa zato što uz dynamp bi bilo katastrofa lagovi.(dynamp preko 50+ igrača uzima sam 20% CPU-a svih jezgri)
Preko panela imaš samo mogučnost provjeru cijelog CPU-a ili jedne jezgre(ovisi o hostu šta ti je dao), ako je jedna jezgra CPU bi ti stalno bio na 80-90% ako imaš par igrača, zato kažem da ti je ovo cijeloukupnog servera.
Sve dok nemaš svoj dedicated server da se uvjeriš u ovo nećeš znati o čemu pričam. Stvarno neznam o koliko igrača pričamo, nadam se da nije 10. S ovom slikom izračunaj koliko oni mogu servera hostati sa 8gb rama=2.

**
« Reply #7 on: March 09, 2013, 05:51:54 PM »
Na rootu piše da troši 3-4%, a ne 20 i nešto kao što piše na panelu, tako da nije dakle cijelokupnog već samo jednog.