Author Topic: Pomoc - Main Menu mod  (Read 5916 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*
Pomoc - Main Menu mod
« on: July 22, 2012, 01:18:54 AM »
Pozdrav
Mene zanima ima li neki Tutorial ili nesto slicno ili ako mi moze neko objasnit kako se Pravi Main Menu mod.
Muci me jedan određeni dio neznam kako ubacit svoju sliku koju sam napravio u PS da se kaze na main menu modu
Hvala

**
Re: Pomoc - Main Menu mod
« Reply #1 on: August 04, 2012, 10:26:41 PM »
Pozdrav,
Evo, skini ovaj mod, u njemu ti je default slika, imas tutorial kako editati .iwi, samo stavi svoju sliku umjesto ove
Mod Download
« Last Edit: August 04, 2012, 10:29:38 PM by admin »

**
« Reply #2 on: March 12, 2015, 12:45:55 AM »
Da ne otvaram novi topic, samo cu se nadovezati. Za dodavanje slika mi je jasno, cak ima i aplikacija koje to rade. Kako izvesti da se na glavnom meniju pojavi link na IP od npr. mog server-a ?

*
« Reply #3 on: March 12, 2015, 02:25:17 AM »
Moras dodat itemdef i tekst, te funkcije za oblikovanje i poziciju teksta u fajl od menu-a.

Ako hoces da tekst bude statican dodas nesto ovakvo, mozda je drugacije za cod2, ovo je inace za cod4:

Code: [Select]
itemDef
{
rect 0 20 1 1 HORIZONTAL_ALIGN_RIGHT VERTICAL_ALIGN_TOP
origin 90 0
text "www.eQGamers.com"
textfont UI_FONT_DEFAULT
textscale 0.5
textalign ITEM_ALIGN_RIGHT
textstyle ITEM_TEXTSTYLE_SHADOWED
forecolor 1 1 1 1
visible 1
decoration
}

Ako hoces da bude u meniu kao button onda dodas nesto ovakvo:

CHOICE_BUTTON_VIS( 1, "@^7eQ ^1' ^7Toujane TDM #^11", exec "connect 185.4.149.17:28817";, when( !localvarbool( ui_hideBack ) ) )

Pogledaj vise o izradi modova na forumu www.eQGamers.com

**
« Reply #4 on: March 13, 2015, 12:48:20 PM »
Jel znas mozda koji file treba editirat? Ovo se pretpostavljam odnosi na meni kod igre koja se nalazi na mom kompu, a kako ide prica sa editiranjem menija koji se nalazi na nekom serveru? Konkretno preko panela kod hr hosta?

*
« Reply #5 on: March 13, 2015, 06:13:40 PM »
Nisam siguran kod cod2 sto se edita. Ako cod2 ima .ff fajlove onda to ne mozes editat jer se radi o .menu fajlu koji je compiln u .ff.
Ali ako imas nekriptirane  .menu fajlove onda u njima izmjenis to. Konkretno main.menu fajl.

**
« Reply #6 on: March 18, 2015, 02:49:58 AM »
Nasao sam ovdje nesto
http://modsonline.com/Forums-top-84996.htmlTreba se otvorit iw_06.iwd i tamo se navodno skriva datoteka koju treba editirat. Nisam bas pohvatao sve, ali bio bi recimo zadovoljan kad bi se bilo gdje na meniju mogao dodat IP/naziv servera pa pri ulasku u igru samo kliknes link sa menija i odmah se spaja na server.
Jel se igrao netko sa time?

*
« Reply #7 on: March 18, 2015, 04:46:54 PM »
To ti bas nece palit, ja to imam na cod4, ali se vidi tek kada je mod pokrenut. Ne znamkako to tocno funkcionira na cod2, ali definitivno ce ti to biti prikazano samo kada je igrac spojen na server i kada se disconnecta sa server. Ako mislis za sebe postoji sansa da se neces moc spojiti na server jer imas drugacije datoteke (.iwd) u odnosu na server.