Author Topic: Pitanja  (Read 3147 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*
Pitanja
« on: April 24, 2012, 01:18:23 AM »
Eee ja sam otiso na onu zvanisnu stranicu ili forum sta li je vec manuadminmod.de i tamo nasao bas dosta raznih plugin-a ali neki mi nisu jasni kao na primer srceem ili banip ili anti flood plugin za sta ti plugin-ini sluze...i nigde nemogu da nadjem kickban list plugin toga tamo nema ili ja neumem da nadjem...i sad kad naprimer onde skinem one plugin-e gde to posle ubacujem odnosno gde ih upload-ujem i kako ih pokrecem da budu u funkciji.......I jos nesto onde se svuda spominje 0.11.4 verzija MAM-a a ja na gp imam 0.12.5 verziju pa sad jel mogu ovi plugin-ni na 0.12.5 verziju ili idu neki posebni za njega..ZATO pomagajte inace cu da poludim i da izgubim zivce pored ovoga.. :D :D

*
Re: Pitanja
« Reply #1 on: April 24, 2012, 02:03:44 AM »
I imam jos jedno pitanje?
Ovo za screenshot viewer...ja ovo sto sam video na forumu sto ste izbacili ovo uputstvo nista nerazumem....skinuo sam onu dadoteku i upload-ovao na server.Sta nakon toga da uradim sta se ovo kuca u webbrowser-u...nerazumem nesto preko ftp pa to ukucam pa onda na link....auuu pa nemogu da pohvatam...ja kucam ono nesto ftp://pa username itd i ono mi u gp javi da sam se ulogovao na tu adresu i gde onda sta onda ja sam nekolko puta pokusavao mnogo ste ovo zakomplikovali...nikako da dodjem do onog sajta gde se nalaze screenshot-ovi....

*
« Reply #2 on: April 24, 2012, 10:28:08 PM »
Eee ja sam otiso na onu zvanisnu stranicu ili forum sta li je vec manuadminmod.de i tamo nasao bas dosta raznih plugin-a ali neki mi nisu jasni kao na primer srceem ili banip ili anti flood plugin za sta ti plugin-ini sluze...i nigde nemogu da nadjem kickban list plugin toga tamo nema ili ja neumem da nadjem...i sad kad naprimer onde skinem one plugin-e gde to posle ubacujem odnosno gde ih upload-ujem i kako ih pokrecem da budu u funkciji.......I jos nesto onde se svuda spominje 0.11.4 verzija MAM-a a ja na gp imam 0.12.5 verziju pa sad jel mogu ovi plugin-ni na 0.12.5 verziju ili idu neki posebni za njega..ZATO pomagajte inace cu da poludim i da izgubim zivce pored ovoga.. :D :D
scream plugin je plugin kojim ispisujes poruku u razlicitim bojama vise puta, npr napises !scream nesto...i onda ce consola ispisati:
console: nesto
Code: [Select]
Autor: the command will show a message in all colors on the server (10 messages)
banip - mozes banati ip adresu određenog igraca
Autor:
One can use the following commands:
!banip player [reason]
!tempbanip player duration [reason]
!unbanip id|ip|nick

With !banip the player's ip address and nick, the admin's guid, the timestamp and the reason will be written into the database.
!tempbanip does the same as !banip, but also writes the duration in minutes. Is the duration is over a player with that ip can join the server.
Do one like to remove an entry, use !unbanip with the nickname or the ip address. Should there be more than one entry for the fiven nickname in the database, the admin will get a list of them containing their ids. These ids can be used by !unbanip id to remove the entry and allow the player to join.

Should a player try to join the server with an ip address which is registered in the database it will be kicked. Furthermore the nickname of the player will be updated in the database, to simplify the search.

anti-flood - trazi bad rcon, tj. ako netko konstantno pokusava se spojiti sa krivim rconom te tako onemoguciti pravom adminu da se spoji, onda ce automatski banati taj ip
Anti Flood v3.2 searches the console_mp.log for "Bad rcon from <ip>"
After x attempts (adjustable) from the same IP Anti Flood v3.2 will ban this IP via IPtables
you can unban IPs with !cleariptables or they will unbanned every Wednesday and Sunday at 0 clock

- svi pluginovi se downloadaju i stavljaju u folder plugins...
- 0.11.4 je isto sto i 0.12.5 s time sto je ova druga verzija verzija HH. Ona je prilagođena za rad s gpanelom, ali u principu je identicna originalnoj

*
« Reply #3 on: April 24, 2012, 10:31:34 PM »
I imam jos jedno pitanje?
Ovo za screenshot viewer...ja ovo sto sam video na forumu sto ste izbacili ovo uputstvo nista nerazumem....skinuo sam onu dadoteku i upload-ovao na server.Sta nakon toga da uradim sta se ovo kuca u webbrowser-u...nerazumem nesto preko ftp pa to ukucam pa onda na link....auuu pa nemogu da pohvatam...ja kucam ono nesto ftp://pa username itd i ono mi u gp javi da sam se ulogovao na tu adresu i gde onda sta onda ja sam nekolko puta pokusavao mnogo ste ovo zakomplikovali...nikako da dodjem do onog sajta gde se nalaze screenshot-ovi....

ima screenshot viewer koji se nalazi u game panelu:
folder pb -> svss -> msgpbssv.html
( ako ga nema, onda se moze instalirati pod addons )

a za screenshot viewer na webu:
potrebno je imati web hosting sa bazom podataka, drugo je sve objasnjeno u postu

*
« Reply #4 on: May 07, 2012, 01:11:14 AM »
Posto mi ne dozvoljava da se registrujem na onaj forum manuadminmod.de neznam sto ima neka greska pri registraciji..valjda ce je popraviti...da nemzoete da mi date link gde mogu na neku drugu mestu da skinem ove plugin-ne i da ih stavim na server...ili mozda negde to i ima na forumu ako moze link...hvala unapred :D

*
« Reply #5 on: May 07, 2012, 02:14:49 PM »
ja jedino znam za linkove sa njihove sluzbene stranice...za ove ostale ces morati malo pogladiti tipkovnicu i pogirati se s google-om :D