Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/fhrv652/public_html/Sources/Load.php(194) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/fhrv652/public_html/Sources/Load.php(194) : runtime-created function on line 3
MdbBans v4.2

Author Topic: MdbBans v4.2  (Read 9248 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
**
MdbBans v4.2
« on: March 15, 2012, 12:05:45 PM »
poz, ne znam jeste li culi za ovaj plugin, ali jako je dobar i prica se o njemu po kbg forumu i ostalima.. nisam gledao jeste ovdje pricali o njemu, ako niste napisati cu sve od njemu pa bacite oko, ako jeste neka admin izbrise temu  ;D
Opis
Ovo je jedan jako slozen plugin za banovanje koji popravlja sve bugove kod default ban sistema i uvodi dosta novih opcija. Koristi posebnu metodu banovanja jedinstvenu za ovaj plugin koja uveliko povecava sigurnost servera bez velikog opterecenja.
Pored toga ima neke dodatne opcije (kao sto su demorecorder, anticheat, chat logger...) za vecu administraciju servera koje nisu obavezne.
Ima dve verzije plugina; full i lite, i dva moda; p48 only i dual. Plugin mozete podesiti kako Vama odgovara.
Full verzija plugina sadrzi sve opcije. I banove i dodatne opcije. Lite verzija sadrzi samo banove i namenjena je za one koji nece nijednu od dodatnih opcija ili za to koriste druge plugine.
Dual mod je namjenjen za servere koji koriste p48 i p47 protokol. Ima sistem dinamickog bana gdje svi igraci dobijaju poseban ID broj (mID) na koji idu banovi sto sprijecava p47 igrace da se vrate na server restartiranjem modema ili brisanjem configa.
p48 only mod pruza kompletnu zastitu p48 serverima sa minimalnim opterecenjem.

Osnovne opcije plugina
Normalni ban ili ss-ban banuje igraca na STEAM/VALVE ID ili IP zavisno od protokola. Pred ban mu u chatu ispise detalje bana kao sto su admin, razlog, trajanje, vreme bana, IP, ID, nik i posebnu poruku koju podesava vlasnik servera (na primjer adresa foruma). U kick poruci (ono you have been banned...) mu ispise ime admina, razlog, trajanje i drugu custom poruku. Istovremeno mu i u konzoli ispise sve detalje.
Dinamicki ban ili tban/bann/dynban banuje igraca na mID i IP. Isto kao i normalni ban, ispise mu detalje u konzoli, kick poruci i uzme mu ss. Sluzi za igrace sa p47 i onemogucava im da se vrate na server.
Pwn je mjesavina normalnog i dinamickog bana. Banuje igraca na STEAM ID (p48) ili IP (p47) i mID ali ga ne izbaci sa servera nego mu pocme uzimat veliki broj screenshotova i time mu potpuno zablokira komp. Istovremeno mu se i puni hard. To traje sve dok igrac nekako ne izadje sa servera (npr polomi komp) ili dok se ne promjeni mapa. Ova vrsta bana ne ostavlja igracu nikakve detalje o banu.
Cenzura obrise igracu fajlove potrebne za rad CSa i on vise nece moci da upali CS. Dodatno da ban na IP.

Dodatne opcije
Automatski snimac demoa snima igracima demo kada udju na server. Pored toga im ispisuje i welcome poruku koja se podesava cvarom. Demo se brise kada se promjeni mapa i snima se novi sa istim imenom tako da se igracima ne puni hard.
Info logger loguje nik, steam id i ip svakog igraca koji udje na server i pokazuje tocno vrijeme kada se konektovao. Kada se admin konektuje, ta linija je obiljezena sa 3 zvjezdice (***) na pocetku i kraju. Pravi se novi log svakog dana.
Chat logger loguje cijeli chat servera. Sve sto su igraci pricali na say i team say (nebitno da li su bili mrtvi ili zivi) se zapisuje u log sa vrijemenom kada su to napisali. Pravi se poseban log za svaki dan.
Anti cheat ne dozvoljava pritiskanje zabranjenih tipaka  (F10,11,12, DELETE, INSERT, END, HOME). Kada igrac pritisne zabranjenu tipku, bice mu uzet ss sa porukom da je pritisnuo zabranjenu tipku i da vise to ne radi. Pored toga i admini dobiju chat poruku da je taj igrac pritisnuo cheat tipku. Moze se podesit i da anticheat upisuje u log.

Foldere/fajlove koje koristi
U folderu mdbBans u configs folderu se nalaze svi fajlovi koje koristi plugin. Plugin nema nista van tog foldera.
U folderu logs se nalaze log fajlovi koje pravi plugin. Svakog mjeseca se pravi novi log.
U folderu infologs se nalaze log fajlovi koje pravi infologer. Pravi se novi log svakog dana.
U folderu chatlogs se nalaze log fajlovi koje pravi chat logger tj chatovi servera. Pravi se novi log svakog dana.
bans.cfg je banlista servera. Iz nje server cita banove a mozete je otvoriti u panelu i dodavati/obrisati banove.
podesavanja.cfg sadrzi sva podesavanja plugina sa kratkim opisom svakog cvara.
config.rc je konfiguracija plugina. Ne smijete brisati niti mjenjati taj fajl. Radi sigurnosti, ne moze se otvorit u panelu.

Komande
da ih sad sve nepisem a i nepotrebne su samo kucajte amx_banmenu
mstatus - Izlista sve online igrace i ispise njihov mID i STEAM ID.
say /mID - Prikaze igracu njegov mID (nije admin komanda).

Sva podesavanja se nalaze u fajlu podesavanja.cfg pokraj svakog je opis. to su cvarovi, citaju se samo odatle, ne mozete ih ubacivati u amxx.cfg

napomena
- Kada je upaljen p48 mod, cvarovi onlytban i p47tban moraju biti na 0. Ako nisu plugin ce ih promjeniti na 0 i izbaciti upozorenje.

Instalacija
Fajl mdb_ban_system.amxx staviti u plugins folder.
Liniju mdb_ban_system.amxx upisati u fajl plugins.ini i staviti da bude u PRVOM redu.
Ako ste imali neku stariju verziju, samo zamjenite amxx fajl. Uradit ce vam update, sva podesavanja ce biti sacuvana kao i svi banovi.

DOWNLOAD:
http://plugins.kgb-hosting.com/?page=viewplugin&id=7eb6ae212d8714197a5677a8162a790a
« Last Edit: March 15, 2012, 12:15:06 PM by feel gaming »

Offline
*
Re: MdbBans v4.2
« Reply #1 on: June 13, 2012, 10:12:09 AM »
imas fb

Offline
**
Re: MdbBans v4.2
« Reply #2 on: September 15, 2012, 01:58:10 PM »