Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/fhrv652/public_html/Sources/Load.php(194) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/fhrv652/public_html/Sources/Load.php(194) : runtime-created function on line 3
Noobot Roleplay

Author Topic: Noobot Roleplay  (Read 3481 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline
*
Noobot Roleplay
« on: June 11, 2014, 03:26:13 PM »


- Naziv Servera: NooBot RolePlay
- Forum: www.NooBot.info
- Hosting: www.NooBot.info/hosting
- Image Upload: www.NooBot.info/upload
- SA:MP IP: 176.9.74.2:8888
- TeamSpeak3 IP: 176.9.74.2
- Minecraft IP: 176.9.74.2:55555
- FB Grupa: Klik !


O Serveru

- NooBot RolePlay zajednica je osnovana u martu 2011. godine..U početku nismo imali mnogo igrača,negdje oko 30/40..Poslije su igrači počeli dolaziti uz pomoć našeg Marketing Tima..Tada smo počeli i obarati svoje prve rekorde..Do danas smo mnogo napredovali,svakim danom smo sve bolji i bolji.U server je uloženo mnogo truda,a to i pokazuju razni unikatni sistemi,mape,eventi..Server/Forum administracija je jako dobro organizovana,uvijek ima bar jedan Admin/GM koji vam može pomoći.Eto,ukratko o nama.Sada prelazimo na opis.

MOD Info

- Mod: RolePlay( Raven's v3.0 edit ) - U potpunosti izmjenjen..
- Sistem spremanja: y_ini
- Procesor: sscanf
- Komande: ycmd
-Dijalozi: fDialog (Fast Dialog System)

Registracija

- Kada uđete na server morate se registrovati.Registracija se obavlja u nekoliko koraka:
 Morate unijeti tačan e-mail ( Jer ćete poslije morati verifikovati vaš e-mail da bi mogli igrati )
 Unijeti lozinku ( Lozinka ne bi trebala da bude jednostavna,koristite kombinaciju slova i brojeva )..
 Osobne informacije ( Koje ćete kasnije moći provjeriti na /stats )
Napomena : U slučaju da vam netko ukrade acc ili hakuje,vi samo otiđite na vaš mail koji ste unijeli tokom registracije i tamo imate pass koji je zadnji korišten na serveru..
Mi ne odgovaramo za vaš akaunt..Više o tome na sljedećem linku: http://noobot.info/forum/index.php?topic=19223.0

Evo da prođemo registraciju kroz par slika:


Spawn

- Nakon što se registrujete na server pojavit ćete se na spawnu..Tamo se nalazi Rent a car/bike koji možete iznajmiti i poći u obilazak grada( /tutorial ).
-Spawn je skoro promjenjen i premješten na novu lokaciju..Sistemi

- Na serveru postoje razni unikatni sistemi..U sam razvoj sistema je uloženo dosta truda..Neki od sistema su: DealerShip sistem,Mobil sistem,Biz sistem,House sistem,Sud,Trafika / FastFood Sistem,Govornica Sistem i mnogi drugi..

DealerShip
- DealerShip sistem prodaje automobila, postoji nekoliko dealershipova koji su podjeljeni po vrstama vozila koji se u njima prodaju (sportski automobili, kamioni, avioni, lowrider-i, brodovi, salonski automobili...) Maksimalno možete imati 2 kopnena vozila i jedan brod(Osim ako niste DONATOR).
Kada kupite kola ona se po narudžbini izrađuju i isporučuju na određenu lokaciju o kojoj dobijate informaciju prilikom kupovine (za automobile to je parking kod banke u LSu, za avione aerodrom u LSu a za brodove dokovi u SFu), ovaj sistem omogućuje da svako ima kola koja želi (naravno ako ima para).
Sistem za registrovanje vozila, svaki građanin je dužan da registruje svoje vozilo, u protivnom može platiti kaznu.
Registracija vozila se obavlja u opštini, dobijate jedinstvene tablice sa trocifnenim brojem.


House Sistem
- Na server je ubačeno preko 750 kuća. U vaše kuće možete ostavljati drogu,materijale,oružje.. Kuću takodje možete da djelite sa ostalim igračima a oni će vam za to plaćati rent.Komande za kuću možete pogledati na /househelp.


Mobil Sistem
- Ukoliko želite komunicirati sa drugim igračima putem telefona morat ćete otići u MobilShop i uzeti telefon.Nakon toga odete na trafiku i kupite SIM Karticu i nadopunite si račun.


SUD
- Sud je još jedna unikatna stvar na NooBotu.Tu se održavaju suđenja igračima koji su varali druge i sl.Sud se nalazi kod PDa.Biz Sistem
- Ubačeno je oko 120ak biznisa,24/7,Gunshopovi,Binco,Burger King, Cluckin Bell,ZIP,Telekom,Elektrana,sex shopovi,prodavnice mobilnih,trafike... i dr. *(biće još, kad bude bilo potrebe).


Trafika / Fastfood sistem
- Na trafici možete uzeti razne stvari..Nalaze se po cjelom Los Santosu kao i FastFoodovi..Komandama: /trafika /fastfood


AntiCheat

- NooBot koristi najsavremeniju vrstu anticheata.Tako da i ne pokušavajte da koristite cheat jer ćete biti kikovani / banovani iako nema admina..
AntiCheat sadrži:
-Anti Weapon Hack
-Anti Ammo Hack
-Anti ChatFlood
-Anti CommandSpam
-Anti BunnyHop
-Anti Fly Hack
-Anti JetPack Hack
-Anti Money Hack
-Anti Teleport Hack
-Anti AirBrake Hack
-Anti Health Hack
-Anti Non-Rp Names
-Anti DriveBy
-Anti Fake Death
-Anti CarJack Hack
-Anti Armor Hack


Organizacije

- Na serveru postoje 3 vrste organizacija:
Državne Organizacije
 Mafije & Bande
 Privatne Organizacije (za njih se donira)


Državne Organizacije

- Los Santos Police Department [L.S.P.D]
- Federal Bureau of Investigation [F.B.I]
- National Guard [N.G]
- Los Santos Medic Department [L.S.M.D]
- Government [GOV]
- Taxi Company [TC]
- Novinari [RTS]


Mafije / Bande

- The Camorra [CM]
- La Cosa Nostra [LCN]
- Yamaguchi [YMG]
- La Vice [LV]
- Varrios Los Aztecas [VLA]
- Sons of Anarchy [SOA]
- Grove Street Family [GSF]


Privatne Organizacije

- Russian Mafia [RM]
- TNT [TNT]
- Yakuza [Y]
- La Familia Teller [LFT]
- Al Kaida [AQ]
- La Cobra Mafia [LCM]
- MS 13 [MS]
- Srpska Mafija [SM]


Slike Organizacija

Los Santos Police Department [LSPD]
- Njihov zadatak je da održavaju red i mir u gradu,kontrolišu saobraćaj i hapse kriminalce.Ništa ne može proći kroz grad a da oni to ne znaju.Imaju perfektan vozni park: Od patrolnih LSPD kola do super brzih trkaćih kola za potjeru.


Federal Bureau of Investigation [F.B.I]
- FBI je na višem nivou od LSPDa..Oni se ne mješaju u njihov posao..Oni uglavnom prate veće kriminalce,dilere,državne neprijatelje i slično.


Los Santos Medic Department  [LSMD]
- Oni su zaduženi za pomoć građanima..Svaki član LSMDa mora biti vrlo spretan i okretan jer ukoliko se desi neka nesreća oni moraju da stignu prvi na mjesto nesreće i pruže pomoć povrijeđenome.


Taxi Company  [TC]
- Oni služe za prevoz građana Los Santosa..Svaki član Taxi-a mora vrlo dobro da pozanje svaku ulicu u gradu i mora imati izuzetne vozačke sposobnosti.


Hitman  [H]
- Hitman je tajna agencija koja izvršava zadatke po narudžbi..Rade različite poslove ovisno o tome šta je klijent naručio..Svaki član Hitman Agencije mora vrlo dobro da zna rukovati sa bilo kojom vrstom oružja jer u bilo kojem trenutku im mogu otkriti identitet.


Yakuza  [Y]
- Yakuze su pripadnici japanske kriminalne organizacije..Oni se još nisu u potpunosti prilagodili Los Santosu,nastanili su se na Vinewood-u..Većinu svog vremena posvete sukobu sa drugim mafijama.


La Familia Teller  [LFT]
- Isto tako i oni su novi u Los Santosu,smješteni su u blizini Yakuze,bave se prodajom ilegalnog oružja i dilanjem droge..


The Camorra  [CM]
- Italijanska mafija koja se bavi proizvodnjom i prodajom droge,najveći narko kartel u državi.Svaki veći diler u gradu potječe iz ove mafije..Ne pojavljuju se mnogo u gradu,svoje poslove obavjalju većinom noću kada je grad pust.Al Kaida  [AQ]
- Al Kaida je najveća teroristička organizacija.Uglavnom napadaju policiju ali i ostale organizacije koje im se suprostave..Posjeduju vrhunsku opremu: Nagazne Mine,TnT eksploziv za vozila,bombe...Smestili su se uz samo more na jugu grada..Poslovi

-Na serveru postoji mnogo poslova,a djele se u 2 skupine:
 Legalni Poslovi (uzimaju se u Općini)
 Ilegalni Poslovi (nalaze se širom Los Santosa)

Legalni

Mehaničar - Njegov zadatak je da popravlja vozila građana..On sam sebi određuje cijenu popravka + svakodnevna plata.Skoro su dobili novi centar u kome mogu da popravljaju vozila..


Vozač Autobusa - Njegov zadatak je da prevozi ljude na određene lokacije..Zarada mu ovisi o ruti kojoj vozi ( što je ruta dalja,zarada je veća ).


Čistač Ulica - Njegov zadatak je da čisti ulice Los Santosa..Isto tako i on ima određene rute na kojima čisti..Zarada je promjenljiva,ovisno o ruti koju čisti.


Dostavljač Produkata - Njegov zadatak je da dostavlja materijal u firme bez kojeg one ne mogu da rade..Zarada mu ovisi o tome koliko je gazda firme spreman da plati produkte.


Električar - Njegov zadatak je da popravlja bandere širom Los Santosa..Zarada ovisi o tome koliki je kvar na pojedinim banderama.


Farmer - Njegov zadatak je da bere usjeve,obrađuje zemlju..Zarada mu ovisi o tome šta radi ( sve se posebno naplaćuje )


Kamiondžija - Njegov zadatak je da prevozi robu preko cijele države..Zarada mu ovisi o udaljenosti rute.


Pčelar - Njegov zadatak je da gaji pčele i sve ono što je potrebno za njih.


Rudar - Njegov zadatak je da kopa zlato koje kasnije može prodati u zlatari ili nekome drugom.

Za ostatak posjetite server !

Mape sa servera

- Na serveru postoje razne mape..Ja ću vam pokazati samo nekoliko od njih,a za ostatak vam predlažem da posjetite server.Pa da krenemo:

Opština i opštinski trg
Vidikovac
Banka
ZlataraBurgKraj

- Stigli smo do kraja opisa.Nadam se da vam se opis svidio.Ukoliko imate pitanja vezana za server možete nam se obratiti putem našeg foruma ili fb grupe.Pozdrav od strane NooBot RolePlay teama.