Author Topic: par pitanja  (Read 3353 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*
par pitanja
« on: November 04, 2011, 09:01:44 PM »
kako da namjestim da se igra mapa npr 10 minuta sad je namjesteno na serveru oko 25 minuta
za sta sluzi manu admin
kao se logirati kao rcon odem na server upisem rcon login pass i nista se ne dogada
i da li se moze staviti npr kad udem na server pise welcome player ]ime] da li se moze staviti na hrvatski nekako prevesti

mozda su neka pitanja glupa ali sam novi u svemu pa. ?

*
Re: par pitanja
« Reply #1 on: November 05, 2011, 11:01:27 AM »
"ne postoje glupa pitanja, nego samo glupi odgovori" :)
1.) Trajanje mape mozes odrediti u z_custom_rulesetu ako imas promod, ili u server.cfg , potrazi postavke za gametype koji pokreces
2.) Manu admin sluzi za administriranje igrom ingame, znaci mozes izvrsiti neke rcon komande u igri bez logiranja u rcon
3.) Za logiranje u rcon koristi CodRconTool, ili u igri napisi u consolu /rcon login pass
4.) Da stavis Welcome Player IME moras postaviti manu admin na svoj server, i mozes prevesti.... u configu napises sto god hoces da ti ispise

*
« Reply #2 on: November 05, 2011, 04:57:09 PM »
hvala, ukoliko budem imao jos pitanja pogledat cu forum, ako ne nadem nista pitat cu ;)

*
« Reply #3 on: November 06, 2011, 01:36:10 PM »
sorry za DP spoji post

mozes malo bolje objasnit kak prevest ovo za MANU mod...server mi radi na manu modu i ukljucen je....+

*
« Reply #4 on: November 06, 2011, 05:12:35 PM »
web ftp -> adminmod -> config -> config.cfg

**
« Reply #5 on: December 17, 2011, 06:25:34 PM »
Vjerovatno si vec pronasao odgovore na ta pitanja ali evo ti ako nisi, mislim da ce ti ovaj moj post malo vise pojednostaviti  :P

*kako da namjestim da se igra mapa npr 10 minuta sad je namjesteno na serveru oko 25 minuta
- Ovisi o kojem modu se radi, ako imas npr promod to ti se sve namjestava u custom_rules.iwd-u (.iwd mozes otvoriti pomocu winrara, a onu datoteku koja se nalazi u custom_rules.iwd-u mozes preko Wordpad ili notepad... .Ako se radi o normalnom modu tj serveru bez moda onda jednostavno dodajes ovu komandu u svoj server.cfg (set scr_dm_timelimit 10 .Kao sto vidis u toj comandi se nalazi dm- to ti je Free for all. Ako trebas nesto drugo mjesto dm upises npr. SD (Search and destory), WAR (Team deadmatch) HQ... Ako pak koristis neki drugi mod onda procitaj o njemu kakav gametype ima. npr jump server ti ima CJ...

*za sta sluzi manu admin
- O admin menu ti se bas i ne razumim tako da ce vjerovatno biti greska u ovom odgovru a o tome ti vise moze pomoci Admin. Uglavnom menu admin ti pomaze za jednostavnije controliranje servera. Npr preko menu admina u cod4, mozes kickati, mjenjati mape, vrijeme, funny text... ima puno opcija, samo trebas namjestiti u configu tvoj quid da te server prepozna. Sto se tice admina na tom pluginu, admini mogu biti samo oni koje si ti dodao u config tako da ti nitko drugi nece moci kontrolirati server preko toga plugina.

*kao se logirati kao rcon odem na server upisem rcon login pass i nista se ne dogada
- Ovo ti je vrlo jednostavno. Kada pristupis svom serveru jednostavno moras upisati u consolu (Ne u chat box) komandu /rcon login password , i ti si trenutno logiran u server kao rcon, za provjeru dali si se login mozes upisati /rcon say test. i ako pod chat, pise console: test znaci da si logiran. Pomocu console i rcona mozes mijenjati mape, gametype, i puno toga.

*i da li se moze staviti npr kad udem na server pise welcome player ]ime] da li se moze staviti na hrvatski nekako prevesti
- Za ovo ti sluzi Manu admin, ali imas jos nekih drugih mogucnosti koji su vrlo komplicirane. Naj jednostavniji nacin za to napraviti ti je Menu admin, kao sto je omogucio Hrvatski hosting. da se jednostavno i brzo instalira plugin ali moras ga podesiti. Za to mozes se obratiti administratoru ili citanjem tipica Manu admin, link ti je ovo (http://forum.hrvatski-hosting.com/index.php?topic=252.0) tu ti se nalazi taj topic. A za prevesti na hrvatski isto moras podesiti  mislim config.cfg pronadi di pise welcome pritiskom ctrl+F i napisi welcome pogledaj za sigurnos dali pise kada se igrac spoji na server i samo promjeni welcome u dobro dosao ili bilo sta.

Nadam se da sam ti pomogao, ako sam u nekome slucajno nesto pogresno objasnio slobodno me ispravite  ;D

*mozda su neka pitanja glupa ali sam novi u svemu pa. ?
- Nikada nisu pitanja glupa, ako nesto neznas uvijek pitaj nekoga tko zna barem ces nesto nauciti.

Ako trebas jos neku pomoc slobodno se obrati na ovaj forum ili me kontak. na xfire: rower77

LP.  :-*
Trebas pomoc?, slobodno me kontaktiraj na xfire: rower77