Author Topic: Resetiranje rankova/Spawna nakon restarta servera  (Read 5529 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

**
Resetiranje rankova/Spawna nakon restarta servera
« on: January 08, 2016, 11:42:51 AM »
Jos jucer (7.1) sve je bilo oke rankovi su se dali zamjenit(groupmanager) i spawn se dao uredjivat i bio bi isti nakon restarta servera...Sve je bilo oke prije world reseta na kojem trenutacno radimo, bila je spawn-protection:16. Ali danas kad sam maknuo spawn-protection(stavio sam spawn-protection-0) jer se nisu dali enderchestovi otvarat niti shop koji je bio ispod spawna nije radio nikome osim ljudima s OP-om i kada sam restarto srw taj dio spawna se poptuno resetiro, kao i rank(dao sam si pocetni rank da testiram nesto prije restarta, a stvorio sam se na serveru kao owner).. Znaci prije restart servera bio sam pocetni rank a posle sam se opet vratio na rank owner i resetiro se taj dio spawna s protekcijom koja je bila. I onda sam probao ukljucit protekciju(stavio sam spawn-protection:16) ali i opet je bilo isto! Ovo se prije nije desavalo a na server nisam stavljao nikakve plugine u to vrijeme! Probo sam i backup u 3:00 ali opet isto! Neznam sta sad... Jel moze ko pomoc?
The Owner of ReV - IP: revcraft.mc-srv.com

*
Re: Resetiranje rankova/Spawna nakon restarta servera
« Reply #1 on: January 08, 2016, 12:45:21 PM »
Kako mislis da se resetiro spawn, resetirali su se blokovi ili ?

Neki pluginovi poput recimo group managera raznih imaju glitch gdje ako dodijelis rank ingame preko komande postoji sansa da se ne spremi to u fajl pa se ponekad dogodi da dok server radi server vidi novi rank jer je spremljen u cache a cim se server restarta on povuce info iz config fajlova. Isto vrijedi i za pluginove tipa world edit gdje bi zapravo nakon bilo kakvog edita trebao koristiti Save World komandu ili neki auto plugin za to jer se dogodi da level.dat nije uredno spremljen pa moze doci u najboljem slucu samo do toga da se neki chunk osteti ili resetira.

Ako koristis default spawn-protection komandu za to onda preko group managera kojeg imas moras dodijeliti komandu grupama za koje hoces da mogu dirat po spawnu. Spawn protection mozes staviti i na 500, no u grupama moras dodijeliti komandu da odredene grupe imaju pravo interaktirat sa predmetima u tom podrucju, otvarat cestove, stavljat blokove, razbijat blokove, pvp, i slicno. Kako dodati ove stvari grupama mozes pogledat na stranici plugina kojeg koristis, vjerojatno na curse-u ima i wiki.

**
« Reply #2 on: January 08, 2016, 01:49:18 PM »
Ne slusaj, vrv je nesto s hostom jer danas kad sam radio u ponoc i (00:13h) i napravio par sitnica na spawnu poput postavlanja natpisa i onda sam ugasio server. Inace imam server vec dugo i nije bilo ovakvih problema. Inace backup se radi u 03:00 a server je bio ugasen tad i backup je napravljen. I onda se ja probudim ujutro pokrenem server i nisam ga restarto i onda ga restartam i vidim nece nesto resetira mi citav shop sta sam radio ujutro. I onda stavim taj backup u 03:00 i onda opet nece O.o a ono sta sam radio prije gasenja servera je ostalo na istom mjestu, te sitnice koje sam radio! Ja sad stvarno neznam u čemu je problem!

*
« Reply #3 on: January 08, 2016, 04:11:27 PM »
Da li sada sprema, jesi li sada probao da li sprema nakon restarta?

**
« Reply #4 on: January 08, 2016, 05:13:26 PM »
Da li sada sprema, jesi li sada probao da li sprema nakon restarta?
Sprema nakon sto pisem /save-all rankove ne sprema ako dam nekom rank... nece ga imat opet..

*
« Reply #5 on: January 08, 2016, 07:27:29 PM »
Provjeri chmod na datotekama u koje se spremaju podatci. (webftp, odaberi fajl i desno imas actions -> chmod, automatski ce ti ponudit 777, samo stisni save)

**
« Reply #6 on: January 08, 2016, 09:06:04 PM »
Provjeri chmod na datotekama u koje se spremaju podatci. (webftp, odaberi fajl i desno imas actions -> chmod, automatski ce ti ponudit 777, samo stisni save)
Napravio sam to.. sto sad? huh?

*
« Reply #7 on: January 09, 2016, 01:53:01 AM »
Sad provjeri da li sprema.

**
« Reply #8 on: January 09, 2016, 11:14:22 AM »

Ne sprema se...

**
« Reply #9 on: January 09, 2016, 01:33:10 PM »
Jel mi mozes malo pogledat na panelu?

*
« Reply #10 on: January 09, 2016, 02:08:24 PM »
Mislim da je bolje da kontaktiras support da pogleda.

**
« Reply #11 on: January 09, 2016, 03:18:25 PM »
Mislim da je bolje da kontaktiras support da pogleda.
Support je kontaktiran, upućen sam da razgovaram na forumu s moderatorom. Što ti jesi  :). Da ih ponovo kontaktiram?

*
« Reply #12 on: January 09, 2016, 04:14:19 PM »
Ja sam cod4 moderator. Mozes jedino pricekat da dodje netko od mc moderatora koji znaju vise o minecraftu od mene. Takoder ja ti ne mogu pogledat panel, ako si kontaktiro support i ako su te poslali na forum to znaci da greska nije do njih nego do postavki servera, tj. najvjerojatnije plugina nekog.

Jesi trazio rjesenje na forumu od pluginova, tipa group manager ili sto vec koristis, tamo ces nac rjesenje sigurno za plugin? Za pocetak to napravi, meni ovo upucuje jedino na to da su pluginovi krivo podeseni ili imas 2 ili vise plugina koji se ne slazu jedan sa drugim i dolazi do problema.

« Reply #13 on: January 12, 2016, 11:15:19 PM »
Mozes mi kratko napisati u cemu je problem?