Author Topic: Server problemi ali ne s moje strane  (Read 2327 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

**
Server problemi ali ne s moje strane
« on: April 28, 2015, 10:45:20 PM »
Pozdrav,
Da se razumijemo odmah na startu,imam server vec skoro godinu i pol,isti mod na njemu,iste mape ali ovaj mjesec svako malo server se ugasio,ddos napad na serveru ali neznam na kojem posto vecina ima isti IP samo drugaciji port tako kad se neciji server napada koji ima isti IP kao i nas sve se rusi,onda nisam jedno vrijeme mogao pristupati MySQL manageru,pa opet neki ddos,podrška ne odgovara,račun uredno dolazi...neznam kaj s tim....barem da smanje onda račun pošto je više vremena server bio neigriv nego što je bio online..

*
Re: Server problemi ali ne s moje strane
« Reply #1 on: April 28, 2015, 11:27:21 PM »
Sto se tice ddos napada sam hrvatski hosting, kao i svi drugi provajderi u svijetu su nemocni protiv ddos napada. Mogu jedino cekat da ddos prestane ili uklonit ip adresu s net bar na neko vrijeme dok ne prestane ddos. Ne postoji nacin da se zastite serveri od ddosa.

Da bi zastitili bilo kakve gubite podataka i slicne probleme najbolje je ukloniti servere s neta na neko vrijeme dok ne prestane ddos, a to najcesce danas rade firewall uredjaji u datacentrima.

S druge strane na jednom masini je po nekoliko ip adresa vecinom i ako netko napda jednu ip adresu nece laggat samo serveri na toj odredenoj ip adresi, nego svi na istoj masini jer ce najcesci nacin ddosa samo popunit upload link na masini. (postoji vise od 50, cak i 100, razlicith ddos napada, a udp flood je nacesci).

To rade klinci koji ne razumiju da koristenjem ragebootera ili kupovinom vps servera te napadajuci odredjenu ip adresu stvaraju stetu i sami sebi jer i njihovi serveri laggaju.

Takoder je poznato da je AR51 Kevinos radio vecinu ddos napada na neke od EU hosting provajdera, te na c4s i iceops zajednice te njihove privatne dedicated servere, ne bi se cudio da je i on kriv za ove napada ovdje na hh.

Nije da branim hh, ali nemocni su kao i svi ostali hostinzi u svijetu kada je u pitanju ddos. Previse se network stress testera pojavilo koji su jako jeftini a poprilicnu nelagodu rade. Ili samo klinci kupuju VPS servere, mozda cak i neki sa hh vps-ovima to rade unutar podmreze datacentra sto je jos gore.

A drugo sto si spomenuo sto cu iskomnetirat ti, racun ne dolazi, ti nisi duzan platiti server ako ne zelis. To nije nikakav racun sto ti dobijes, to je samo ponuda koju nisi duzan platiti. Ali nemas drugog izbora, trenutno svi drugi hostinzi u Hrvatskoj su uzasno losi, odnosno da se ispravim, "hostinzi" koje drze klinci od 15-tak godina na vps-ovima, pricaju da je lokacija masine u Vukovaru (primjer jednog takvog "hostinga"), a ip adresa je od Hrvatskog Hostinga sto znaci kupuju vps-ove ovdje i dizu cod4 servere gore, a to ne smiju raditi.

Nema pomoci, trpi jbg. Nisi jedini. :D