Author Topic: Problem sa Serverom  (Read 2382 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

**
Problem sa Serverom
« on: January 18, 2015, 04:07:22 PM »
Imam jedan mali problem  sa servreom , do danas je bilo sve ok , sve je optimizirano , vec sam primjetio da se u consoli pojavljuju cudne poruke oko problema sa nedostatkom memorije , poruke su bile tipa no space on device , i slicno takodje sam vidio da je memorija puna na serveru e sad me zanima kako najbolje  ocisititi memoriju? sta izbrisati a da nije stetno? Molim za pomoc i hvala svima koji se jave.

Re: Problem sa Serverom
« Reply #1 on: January 18, 2015, 04:36:05 PM »
prvo instaliraj ako nisi a verujem da imas clearlagg plugin.
Drugo od koliko ti je gb ram srv, ako je od5 gb rama moras da uradis global restart.
mozda ti se napunima memorija imas kad odes na gp ispod CPU i MEM mem tije za memoriju tu ti pise kolko je zauzeta.

**
« Reply #2 on: January 18, 2015, 04:47:08 PM »
Ne mjesecno , nije u pitanju ram memorija vec disk space je 96% pun , koliko znam to je memorija za podatke , sad sta bi mogao izbrisati , sto se tice clearlagg imam naravno, i radio sam punu optimizaciju spigota sa 70 igraca TPS je bio 19 neznam sta mu bi.

**
« Reply #3 on: January 18, 2015, 04:57:26 PM »
Jao ima novi problem sada se ugasio server i nece se upaliti i kad se upalio pola plugina neradi rankovi nista , hitno pomoc neznam dali da probam backup , ali ovo je nesto valjda do hosta! nesto se pokvarilo server je radio preko 1 mj normalnlo nista novo cudno nije radjeno stavljano sve extra bilo

« Reply #4 on: January 18, 2015, 05:49:47 PM »
aj proveri koliko mb ima world i kad odes na sever info koliki je cpu i mam

**
Problem sa Serverom
« Reply #5 on: January 18, 2015, 07:10:55 PM »
Vidio sam ima jako puno , ja sam cistio log fajlove sve , i sve sto mogu , iz svih foldera plugina , samo nisam naravno ono sto bi steetilo igracima kao user data iz essentials,authme,scoreboardstats i vidio sam oni ne zauzimaju ukupno vise od 10mb , plugins mi zauzima sve ukupno oko 800mb ,  ali jedino se bojim za world tu ima isto jako puno , ali ne preko 10gb oko 10 ima , ali meni sve to igleda ok
a na mineload consoli mi pise da je zauzeto 95.51GB od 96GB.
Tako da razmisljam , da nije u pitanju dnevni,sedmici i ostali backup? ili sto se tice cpu i rama nema problema, vec samo memroije za skladistenje podataka radio sam dnevni backup da vratim sve i max ocistio memoriju , sada radi ok opet jer ima memorije kad je nestane nastane problem, sad kako to ocistiti i sta tu nevalja? jer ukupno mi nije zauzeto sigurno preko 15gb a pokazuje 95 od 96gb u panelu , sad dali hosting moze provjeriti sta je sa memorijom ili da prosiri. Hvala

« Reply #6 on: January 19, 2015, 09:09:28 AM »
Obrisi conzolu ako ju imas instaliranu jel ti puni memoriju, a nepotrebna je.