Author Topic: Problem sa guid  (Read 3568 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

**
Problem sa guid
« on: February 08, 2015, 08:31:47 PM »
Ovako imam problem sa guidom stalno mi se mijenja a cd key mi je isti.
Pomoc!!

*
Re: Problem sa guid
« Reply #1 on: February 08, 2015, 09:38:52 PM »
jednom kada upises novi key pokreni igru 2-3 puta bez da ulazis na ikakav server, znaci samo pokreni igru i cekaj da se ucita, kada se ucita ugasi ju i ponovno pokreni i ponovi postupak 2-3 puta. zbog mpdata fajla se resetira

**
« Reply #2 on: February 08, 2015, 11:00:00 PM »
Pomoglo je Hvala

**
« Reply #3 on: February 16, 2015, 12:21:21 PM »
opet mi je isto, imam org key kako da popravim to za stalno da se to vise ne desava?

*
« Reply #4 on: February 16, 2015, 03:23:43 PM »
Org key ti nista ne znaci vise kada je ugasen autorizacijski server od activisiona nedavno, igra je ubijena od strane activisiona i nema vise nikakve podrske niti oni imaju bilo kakve veze vise sa cod4 igrom (osim sto su vlasnici i to je to). Nazalost. :(

Idemo ovako:

Prvo kako znas da ti se promijeni guid?
Drugo molim te zalijepi ovdje te guidove koji su razliciti.
Trece kada se dogodi da ti je guid drugaciji, odnosno kada to primjetis? Recimo ne radi ti admin na serveru ili sta tocno?
Cetvrto kako i kada provjeravas svoj guid?

**
« Reply #5 on: February 16, 2015, 08:35:20 PM »
1.Nemam mastera na serveru i poceo sam pratit preko rcon tool.
2.Necu lijepit guid na forumu jer mi je clean na ggc ali cu objasnit pravi guid mi pocinje sa npr. 2e345er45... a ovaj koji se promijeni pocinje sa 0000000... a zadnjih 8 slova ili brojeva su isti i na jednom i na drugom.
3.Nema pravila kada se mijenja recimo na serveru sam imam mastera odem na drugi server i vratim se i nemam mastera ili restartam komp pa nekad imam prava a nekad ne znaci nema pravila.
4.Provjeravam preko rcon tool, nemoram vise provjeravat guid dovoljno mi je da udem na server i vidim da sam player znam u cemu je stvar i onda pola sata izlazenja sa servera i ulazenja i restarta kompa dok mi se vrati.

*
« Reply #6 on: February 16, 2015, 08:41:52 PM »
Guid ti se ne promijeni. Guid ti ostane isti. Samo zbog toga sto ne radi autorizacijski server ne mozes dobiti kompletan guid, pa zbog toga sto ti key nije autoriziran, odnosno nije "dokazan" kao original umjesto prvih 8 znakova dobijes nule.

Stavi admina na ovaj drugi guid sa nulama.

Nista cudno. To je sve u redu, stvar je u tome sto ne radi provjera da li ti je key original ili nije i zbog toga sto ti key nije potvrden od strane auth servera dobijes nule.

Kao sto sam naveo ranije, org ti vise nista vrijedi jer ne radi auth server od activisiona.

Samo znaci stavi admina na oba guida, i na ovaj sa nulama i bez. Key se ne mijenja samo tebi, neki su dobili te nule jos prosle godine, nekima su tek sada dosle nakon gasenja auth servera. Original serveri ce jako cesto davat random guidove sada jer nema sta vise autorizirat key.