Author Topic: Stari MAM i nekompaktibilnost  (Read 4067 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*
Stari MAM i nekompaktibilnost
« on: December 02, 2014, 10:36:55 AM »
Zamolio bih ekipu u Hrvatskom Hostingu da stave novi MAM jer ovaj stari je opce smece.
Pricao sam sa Mirkom (covjekom koji je napravio MAM) i rekao je da za trenutnu verziju na ovom hostingu vise nema support niti ce ikada opet ista biti.
Ako mozete imati B3 najnoviji mozete staviti i MAM novi, koji sam u sebi ima GeoLite2.

Uz ovo sve problem je u tome sto kada jednom instaliram MAM na vasem hostingu nemogu ga manknuti niti staviti B3, a da ne pricam o ogranicenom pristupu MySQL-u u kojem se NISTA ne zapisuje.
Zamolio bih tehnicku podrsku da vide zasto na 185.4.149.21:28930 ne radi MAM jer meni je vise muka od namjestanja.
MAM je prestao raditi kada smo zamijenili mod, pokusali smo opet instalirati ali ne zeli.
Ako tko ima sta za reci a misli da ovdje to nije prikladno neka mi se javi na xf.
Moj xf: mined0ne

*
Re: Stari MAM i nekompaktibilnost
« Reply #1 on: December 02, 2014, 03:00:41 PM »
Prvo sam MySQL nema veze sa MAM-om, nije ogranicen na nijedan nacin jer imas direktan pristup bazi preko phpmyadmin-a. Ako ne zapisuje znaci da nije dobro podesen mam ili nisi importo sql fajl u samu bazu s toga mam nema gdje zapisivati. Sam mam, kao i sve ostale aplikacije koje koriste MySQL ne rade same sebi tablice (iznimka prilikom instalacije web cms-a), sve drugo sam importas u bazu.

Drugo, jedina razlika izmedju nove i stare verzije je sto je nova .json, a stara je bila php. Znaci nema nikakve razlike druge.
Ne preporuca se bas stavljanje nove verzije na hosting jer je java lako "probojna" za hakere u odnosu na php. Sajtove i aplikacije radene u javi je lakse hakirati nego php i ne preporucam koristenje novog mam-a jer nema razlike. To sto nece biti supporta sve ovisi od 3rd party developerima koji su radili pluginove, ono sto ti treba na serveru, i vise nego ti treba ima sve napravljeno i sve uredno radi. Instalacijom BETA verzije 1, bazirane na javi neces dobiti nista novo niti bolje, sve ce ti ostati isto.

Trece, MAM instaliran ne utjece na to da li ti mozes imati B3 ili ne.

A odg na pitanje koje si stavio da ti je muka od namjestanja, ako si sam stavljo json verziju mam-a normalno da ti nece raditi jer nemas pristup .sh fajlu koji pokrece aplikaciju. Ako je standardna instalacija sve ce ti raditi bez ikakvog namjestanja, kliknes install i gotovo, radi.

EDIT:    Ovdje jos uvijek nije B3 najnoviji stavljen. I uzmi u obzir da java platforma guta vise resursa na dediciranim serverima u odnosu na php, jos jedan minus za novi mam. Dok je B3 bio i ostat ce python.

Drugi puta procitaj Readme datoteku koja dolazi u paketima koje skidas, a sto se tice novosti u novom MAM-u isto tako procitaj Changelog zadnji od php verzije pa onda procitaj Changelog od json verzije. :)
« Last Edit: December 21, 2014, 01:20:29 AM by gogi21 »

*
« Reply #2 on: December 02, 2014, 06:56:47 PM »
Prvo. Pitao sam za B3 i MySQL a ne za MAM.

Drugo. Ne pricaj o tom sto ne znas, znam covjeka koji radi MAM bio sam u njegovom klanu i radio sam s njim, novi MAM je PUN novih opcija koje ukljucuju GeoLite2 i kompaktibilnost sa pluginima koji se JOS UVIJEK RADE.
Vasa verzija 0.11.5 JE OUTDATEANA I NIJE VISE SUPPORTANA!
Mislim da govorim u ime svih korisnika sa MAM modom na vasem hostingu i kazem da je opce smece, stavite novi MAM jer ovaj je jednostavno pre los, razumijem da je vecina Hrvata ogranicena i da nezna sta radi ali ima nas koji znamo sta radimo i volili bi svoje servere odrzavati lijepo, lagano i profesionalno.
Ako zelis vidjeti evo ti pogledaj sam ovdje: http://www.manuadminmod.de/filebase/index.php/File/2-ManuAdminMod/#versions
3 godine niste napravili update za MAM, koliko vidim zadnji je 25.12.2011 :)

LP.

Code: [Select]
Version 1.0.0-Beta+7
Nov 17th 2014 - 1.04 MB - 791 times downloaded
+ Adds Time-Based One-Time Password Algorithm
+ Adds geoip commands !geo
+ Adds geoip support in funmessages, welcomemessages
+ Adds TS3 library
+ Adds unBan command
+ Adds API
+ Adds pre executions hooks
* Changes uptime generation function
* Improves startscript
* Improves Job class
* Fixes docBlocks
* Fixes bug with directory seperators
* Fixes some minor bugs
- Removes guidcheck
- Removes logcommands in customcommands
Version 1.0.0-Beta+6
Sep 7th 2014 - 1.11 MB - 2,030 times downloaded
+ Adds new GeoIP Library
+ Adds IceOps Commands "screensay" and "screentell"
+ Adds token system, a token for operator will be generated on first start
+ Adds support for cod2
+ Adds experimental teamspeak library
* Fixes broken utf8 support in german language files
* Fixes cod5 support
* Fixes bugs in the permissions system
* Fixes bugs in the statistics system
* Moved database from "configs/plugins" to "configs/storage"
* Changes antistartupbug from "0" / "restart" to "false" / "true"
* Lots of internal changes
* Removes plugins "warn" and "basiccommands"
- Removes IceOps as own game - use cod4, iceops will be detected automatically
Version 1.0.0-Beta+5
Aug 18th 2014 - 248.09 kB - 564 times downloaded
* File reasons.json is now mandatory
* Aliases were moved to aliases.json
* Better syntax errors for json files
* Changed some configuration files
* Removed need for a point to use reasons
* Fixed bug in the statistics
* Several internal code changes
* ASCII colors for tcp-console
* Better line endings in tcp-console
* Fixed bug when pb name is different
* Fixed double error messages
* Fixed bug in autoloader
* Database implementation
* Fixed bugs in voting plugin
* Fixed missing configuration variables
* Fixed critical bug with jsonfiles
* Changed json arrays
* Uses correct version number
+ Added punishment system
+ Added plugin dependencies
+ Added checks for needed software
+ Added support for bf4 vehicles in weaponrestrictions
+ Added completely new permission system
Version 1.0.0-Beta+4
Jun 16th 2014 - 253.55 kB - 1,825 times downloaded
- Made JSON files readable
- Changed file format of configs to json
- Fixed wrong language files
- Fixed mistake in startscripts
- Added complete code documentation
- Added support for Call of Duty 5
- Prepared for GeoIP Integration
- Readded "Random Mapcycle"
- Added automatic logfilepath
- Fixed some minor bugs
Version 1.0.0-Beta+3
Jun 9th 2014 - 230.91 kB - 534 times downloaded
* Fixed Bug with missing Commands for Call of Duty
* Switched .xml to json
* Prepared for future .json configs (Use the delivered config.cfg or remove the aliases "off" and "on"!)
Version 1.0.0-Beta+2
Jun 8th 2014 - 239.07 kB - 335 times downloaded
* Fixed MySQL Crash Bug
* Fixed Heartbeat
* Fixed Versioncheck
« Last Edit: December 21, 2014, 01:21:20 AM by gogi21 »

*
« Reply #3 on: December 02, 2014, 11:30:55 PM »
I usput nikada nisam na svome dediju imao problema sa hakerima i javom, to mora da samo kod vas dolaze. Prilicno sam siguran da "hakeri" ne mogu ni pristupiti MAM-u jer bi se najvjerovatnije pokretao na istom uredaju na kojemu je i server bez shareanja svojih dijelova, sto znaci ako te neko bas hoce pohaxat morao bi znati gdje je to tocno, ili ako si glup pokrenut ces njihovu skriptu. Sve u svemu, mislim da bi sa novim MAM-om imali puno vise zadovoljnih ljudi (a znam da je vecina njih na mirkovom forumu MOLILA da napravi GeoLite2 0.11.5 ali je covjek rekao da ga jednostavno boli ona stvar jer to vise nije supportana verzija).
I jos jedna stvar; usporedivati php iz 2011 i javacriptu/php iz ove godine je apsurdno, ispricavam se na double postu, lp.

*
« Reply #4 on: December 03, 2014, 05:35:19 PM »
Ne vrijedi objasnjavat nesto nekome tko ne zna o cem prica, tako da kada naucis nesto onda mozes komentirat ovakve stvari. Do tada ti ne vrijedi pricat nesto "da ti je reko ovaj ili onaj", a ustvari samo pricas bajke.
« Last Edit: December 03, 2014, 09:18:11 PM by gogi21 »

*
« Reply #5 on: December 04, 2014, 07:46:19 PM »
Meni govoris da naucim o cem pricam a ja dobro znam o cemu pricam.
MAM vam je outdatean i B3 ne radi.
Nisam ja glup da mi mozes prodavat spike, razumijem sta radim i jos uvijek radim na hostingu i podesavam servere, bez problema radi i novi MAM i novi B3.

« Reply #6 on: December 04, 2014, 07:50:37 PM »
De ljudi nemoj te se svadjati.  :(

*
« Reply #7 on: December 04, 2014, 08:15:11 PM »
Ne svadjamo se. Samo se ne slazemo oko nekih stvari. :)

« Reply #8 on: December 04, 2014, 08:41:45 PM »
Okk :D  ;)